Τι είναι η χρόνια φλεγμονή και ποιες οι επιπτώσεις της στον οργανισμό μας;

8 Φεβρουαρίου, 2024 by Dr. Μαρία Θανάσουλα
χρόνια-φλεγμονή.jpg

Τι είναι η χρόνια φλεγμονή;

Η φλεγμονή είναι μια φυσική διαδικασία του σώματος κατά την οποία ο οργανισμός αντιστέκεται σε ότι του προκαλεί βλάβη, όπως μολύνσεις, τραυματισμοί και τοξίνες, απελευθερώνοντας χημικές ενώσεις που πυροδοτούν την αντίδραση του αμυντικού μας συστήματος. H αντίδραση περιλαμβάνει την απελευθέρωση αντισωμάτων και πρωτεϊνών, καθώς και αυξημένη ροή αίματος στη πάσχουσα περιοχή. Η φλεγμονή γενικά είναι μέρος της διαδικασίας της αυτο-ίασης και συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες έως και μέρες (οξεία φλεγμονή).

Οι επιπτώσεις στον οργανισμό

Όταν όμως, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν υποχωρεί και διαρκεί πάνω από 3 μήνες, η φλεγμονή γίνεται χρόνια και μπορεί να εξαπλωθεί σε πολλά σημεία στο σώμα μας αυξάνοντας την πιθανότητα δημιουργίας περαιτέρω βλαβών ακόμα και σε υγιή κύτταρα και ιστούς. Η χρόνια φλεγμονή αποτελεί βασική αιτία της πρόωρης γήρανσης του οργανισμού και μακροπρόθεσμα έχει αρνητική επίδραση στους ιστούς και τα ζωτικά μας όργανα, οδηγώντας σε μια σειρά παθολογικών καταστάσεων και προβλημάτων υγείας, κυρίως χρόνιων νοσημάτων (όπως διαβήτης, καρδιαγγειακά, υπέρταση, άσθμα, νευροεκφυλιστικές ασθένειες, αυτοάνοσα καθώς και πολλές μορφές καρκίνου).

 

Για να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τις αρνητικές επιπτώσεις της χρόνιας φλεγμονής στον οργανισμό σας κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Επικοινωνία

Καλέστε μας

Καλέστε μας και κλείστε ένα ραντεβού ενημέρωσης


ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210 80 83 296ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Dr. Μαρία ΘανάσουλαΑκολουθήστε μας

Πρωτοπόροι στο χώρο της ομορφιάς!

Εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς.Dr Thanasoula 2023.All rights reserved.

Powered by WebInsite